Allerhande Box 728x90

Vitamines worden meer en meer gebruikt in het dagelijkse leven door iedereen. De beste manier om te weten welke vitamines je moet innemen is om naar je huisarts te gaan en via een gesprek en bloedonderzoek te ondervinden welke vitamines en mineralen jij nodig hebt.

Om te beginnen gaan we het hebben over vitamine D. vitamine D heb je nodig om calcium dat in je voeding zit op te nemen in je lichaam. Dit is belangrijk voor de groei en voor het verkrijgen en behouden van stevige botten en tanden. Zoals je zelf ook al weet dan is vitamine D dus belangrijk voor kinderen die nog volop in de groeifase zitten.

5-HTP is een vitamine dat nog niet superlang op de markt is, 5-HTP heeft invloed op je stemming, slaap, seksuele functie en ook op je eetlust. Zoals je ziet brengt het tal van voordelen met zich mee waardoor je het ook niet verbaast dat 5-HTP veel en snel aan populariteit heeft gewonnen.

Vitamine C is één van de bekendste vitamines die er is en zorgt dat je lichaam genoeg antioxidanten aanmaakt. Vitamine C zorgt voor een goede weerstand en dat je genoeg ijzer opneemt.

Vitamine B12 zorgt voor het voldoende aanmaken van rode bloedcellen en voor de werking van het zenuwstelsel. Indien u een tekort heeft van vitamine B12 kan u klachten krijgen zoals vermoeidheid, stijfheid, aften, duizeligheid en slaperigheid. Veganisten hebben meestal een tekort aan deze vitamine omdat deze vooral terug te vinden is in vlees en vis. Daarom is vitamine B12 aan te raden voor mensen die veganist of vegetariër zijn.

Vitamine E: komt voor in producten als olie, brood, granen en noten. Een vitamine E tekort komt in Nederland dan ook weinig voor. De vitamine beschermt de cellen, celwand, aderen en weefsel. Als de vitamine wordt verhit wordt deze afgebroken en dus onbruikbaar.

Multivitamine is een vitamine die niet voor 1 specifiek doel gebruikt wordt omdat multivitaminen alle 13 vitamines bezit en ook nog eens een paar mineralen. Multivitamines worden het meest gebruikt door zwangere vrouwen omdat het ervoor zorgt dat je alle vitamines voldoende binnen krijgt.